Kleuterballet

Onze kleuterballetlessen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen van de 2de & 3de kleuterklas. In deze lessen komen de basiselementen van ballet aan bod, en besteden we aandacht aan coördinatie, motoriek, kracht, souplesse en muzikaliteit. De oefeningen worden op een speelse manier aangeboden, zowel op klassieke muziek als op bekende (piano)liedjes voor kinderen.

Met fantasierijke thema’s stimuleren we het inlevingsvermogen van de kinderen, waardoor ze niet alleen fysiek, maar ook creatief groeien. Dankzij de vaste structuur van de lessen weten de kinderen precies wat ze kunnen verwachten. We maken gebruik van terugkerende oefeningen om hen een gevoel van vertrouwen en veiligheid te geven.

Al onze balletdansers worden in het juiste dansuniform verwacht tijdens deze lessen. Je zal vanaf september via onze webshop een ballet maillot en demi-pointes kunnen aankopen die wij reeds gekozen hebben. Voor de eerste lessen is iedereen welkom in comfortabele danskledij om nadien het juiste uniform aan te kopen.