Sport & Fitness Aerobics

Wat is Sport Aerobics?

Sport Aerobics is een dynamische en energieke sport die elementen van aerobics, gymnastiek en dans combineert. Atleten voeren routines uit op muziek, waarbij ze zowel kracht als flexibiliteit combineren met dansbewegingen. Sport Aerobics kan zowel individueel als in teamverband worden beoefend en bestaat uit 2 niveau’s (A- & B-competitie). Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten, vriendschappen op te bouwen en samen doelen te bereiken. Sport Aerobics daagt je uit om je grenzen te verleggen, je coördinatie te verbeteren en je energie de vrije loop te laten. Ontdek zelf of Sport Aerobics jouw nieuwe passie kan worden!Aanloop naar de eerste wedstrijd

Aerobic is een competitie sport, dus we werken steeds naar wedstrijden toe. De eerste in die lijst is het Belgisch Kampioenschap. Gewoonlijk valt dit rond begin maart. We beginnen dus met het maken van de routine rond november, een 4-tal maand op voorhand. Dan kan het hele creatieve proces van een routine van start gaan: op welk liedje wil je dansen? Wat voor pakje wil je daarbij aandoen? Wie wordt jouw coach en wat voor choreografie wordt er gemaakt? Het BK is dus een eerste wedstrijd om eens bij de jury en de eigen coaches af te toetsen hoe de routine loopt.

Wat na het Belgisch Kampioenschap?

Vervolgens is er vaak een extra wedstrijd die we willen meedoen rond midden-april tot +/- begin mei. Vaak is dit “Suisse Open”, het nationaal kampioenschap van Zwitserland. Dan reizen we dus af met een delegatie in busjes naar Zwitserland om daar het beste van onszelf te geven!

Daarna volgt er rond eind mei/ begin juni het Europees Kampioenschap voor de A-atleten. De locatie van deze wedstrijd kan jaarlijks verschillen, en heeft al plaatsgevonden in onderandere: Tsjechië, Polen, België, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk,.. Hier werken we dus echt naartoe om daarna het seizoen voorlopig af te sluiten, voor een zomer-stop. Iedereen krijgt wat rust gegund, dus er volgt een training-loze maand heel juli lang.